Ethernet
Endüstriyel Ethernet nedir?
Endüstriyel Ethernet, ofisten bilinen geleneksel Ethernet'in halefidir ve öncelikle endüstriyel üretimde veri iletişimi için kullanılır. Bunun iyi nedenleri vardır: Gerçek zamanlı kesintisiz bir ağ altyapısı sunar. Uygulama alanları çeşitlidir ve sahadan ve kontrol seviyesinden MES / ERP seviyesine, sipariş koordinasyonu için Üretim Yürütme Sistemi'ne (MES) ve malzeme planlaması için Kurumsal Kaynak Planlamasına (ERP) kadar uzanır. Endüstriyel Ethernet teknolojisi, katılımcılar için geniş bir adres alanı içerir. IPV6 adresleme ile, neredeyse sınırsız katılımcıya sahip ağlar uygulanabilir. Büyük veri hacimleri aynı anda ve bakır yoluyla 40 Gbit / s'ye kadar yüksek hızlarda iletilebilir. Bu, uzun mesafelerdeki veri iletişimi için de geçerlidir: 80 km'ye kadar olan mesafeler fiber optik kablolar kullanılarak köprülenebilir. Ağlar, anahtarlar ve yönlendiriciler aracılığıyla kolayca genişletilebilir ve bölümlere ayrılabilir.
Ethernet ve Endüstriyel Ethernet arasındaki fark nedir?
Ethernet ilk olarak ofis iletişiminden gelir ve genellikle ofis alanına yıldız topolojisi kullanılarak bağlanır. Endüstriyel Ethernet bu temel teknoloji baz alınarak geliştirilmiştir. Ancak endüstriyel uygulamalar için gerçek zamanlı kapasite ve güvenilirlik belirleyici öneme sahiptir. Bu nedenle, arızaları önlemek için zaman tahmin edilebilir davranış ve artıklık mekanizmaları sağlayan bileşenler ve protokoller geliştirilmiştir. Bu nedenle veri iletişimi kesintiye uğramaz ve arızalar ve kesinti süreleri en aza indirilir. Endüstriyel Ethernet - adından da anlaşılacağı gibi, endüstriyel alanda (saha seviyesi) kullanılır ve bu nedenle aşırı koşullar altında bile güvenilir şekilde çalışmalıdır. Endüstriyel Ethernet ürünlerimiz bu nedenle sadece aşırı sıcaklıklara, toza ve neme dayanıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda kimyasal veya fiziksel strese karşı da dayanıklıdır.
Fieldbus'a göre avantajları nelerdir?
Endüstriyel Ethernet, fieldbus'ların işlevlerinin artık yeterli olmadı durumlarda endüstriyel otomasyonda kullanılır. Burada sadece gerçek zamanlı veri aktarımı önemli bir rol oynamaktadır. Alınan gerçek zamanlı veriler, tüm düzeylerde ve sistemlerde güvenilir ve hatasız bir ağ altyapısı sağlar. Bu nedenle PROFINET® ürünlerimiz, en yüksek veri hacimlerini bile verimli ve hızlı bir şekilde iletecek şekilde tasarlanmıştır. Parazitsiz iletişim burada halka topolojisi ile sağlanır. Bu, bir switch hata verse bile ağın her zamanki gibi çalışmaya devam edebileceği anlamına gelir. Adres aralığı neredeyse sınırsız sayıda katılımcıyı kapsamasına rağmen, tüm ağ katılımcıları aynı zamanda iletişim yollarında çarpışma veya bozulma olmadan aynı anda yüksek veri hacimleri gönderip alabilirler. Endüstriyel Ethernet, bakır kablolar, fiber optikler veya Wifi gibi çeşitli bileşenlerle kullanılabilir. Bakır kablo üzerinden iletim de kalite kaybı olmadan uzun mesafeleri kapsar. Kullanılan switchler sinyalleri kaybolmayacak şekilde art arda yükseltir.