Lapp yeni lojistik merkezi

Logistik Lager 046bc93d50

Görkemli bir bina

Lapp'ın yeni servis ve lojistik merkezi Almanya’nın Ludwigsburg şehrinde hizmete girdi. Bina, 30.000 m²’yi kapsayan ve 3 holden oluşan kapalı alanıyla dört futbol sahasından daha geniş bir alana karşılık geliyor. 270 m uzunluğunda ve 11 m yüksekliğinde cephesi olan binada kamyonların yükleme ve boşaltma işlemleri için 30 rampa var. İnşaat en son enerji verimliliği kurallarına uygun olarak yapıldı. Çatısına yerleştirilen fotovoltaik sistem yılda 1.000 MWh’lik enerji üretirken, çevreye salınan karbon emisyonlarını yılda 650 ton azaltmaktadır. Önceki depolama alanları ile karşılaştırıldığında, ÖLFLEX® bağlantı ve kontrol kablosu ile  UNITRONIC ® data kablolarında 70.000 makara olan depolama kapasitesi 90.000 makaranın üzerine çıkmıştır. Toplam yatırım değeri 50 milyon EURO’ya eşittir ve  Lapp grubunun tek seferde yaptığı tarihindeki en büyük yatırımdır.

Logistik Greifarm 1d16b5020a

2. salon, çapları 400 ile 800 mm. arasında değişen 74.000 kablo makarasını depolama kapasitesine sahip. Makaralar, 700 m. uzunluğundaki tam otomatik konveyör bantlarla raflara taşınıyor. Bu Lapp’ın patentli iki yenilikçi teknolojisiyle mümkün oluyor:

 

  • Mil kıskacı olarak bilinen, kablo makarasının merkezindeki göbeğe girerek yayılan özel kıskaç düzenekleri kaldırmak hareketini gerçekleştiriyor. Bir saat içinde bir kıskaç düzeneği ağırlığı 400 kg’a kadar çıkabilen en az 60 makara işleyebiliyor. Bu yöntemle forkliftler tarafından küçük makaraların taşınması sırasında bazen oluşabilen  hasarlar önlenmiş oluyor.
  • Özel olarak geliştirilmiş plastik palet sistemi, makaraların tam olarak hedeflenen yere yerleştirilmesine olanak sağlıyor. Bu da servis ve lojistik merkezimizde tüm işlemlerin otomatik olarak gerçekleşmesini mümkün kılarak, iş süreçlerinin kısaltılması ve kalitenin artırılmasını sağlıyor.

 

Işık demetleri ve RFID teknolojisi sayesinde, depolama alanının içindeki ürünlerin yerleşimi bile tam otomatik. Depolama ve alma makineleri sistem paletleri üzerine yerleştirilmiş makaraları depolar ve bir müşteri siparişi oluştuğunda tekrar geri alır. Otomatik navigasyonla donatılmış sürücüsüz transport sistemleri, kablo makaralarını tasnif departmanına ya da kırık makaraları konveyör teknoloji bölümüne geri gönderir. Sürücüsüz transport sistemleri yerlerde işaretleme veya görüntü sağlamaya yardımcı aynalar olmaksızın çevrede yolu bulan bir tarayıcı yardımıyla, belirli koşullara ve tesis çevresine kendiliğinden uyum sağlar.

 

3. salondaki standart palet depolama alanı, 900 mm ve üzeri çaptaki yaklaşık 17.000 kablo makarasını depolayacak kapasitededir.  1. Salondaki otomasyonlu bobin deposu ayrıca 11.000 bobinlik depolama alanı sunmaktadır.

Logistik kundenindividueller versand 7a822d9e69

Ultra-modern, isteğe uyarlanmış sevkiyat

Birinci salonda, siparişler müşterilerin isteklerine göre kesilir, paketlenip etiketlenir. Saatte yaklaşık 600 adet isteğe özel bobin burada yüklemeye hazır hale getirilir.

Logistik Lager 01 1e35d0c216

Avantaj zenginliği

Bu yenilikçi teknoloji pek çok alanda avantajlar getiriyor.

-        Birkaç depolama alanını birbirine bağlayabildiğimizden, sevk süreleri azaldı, özellikle de pek çok ürünü içeren siparişler söz konusu olduğunda.

 

-        Yeni servis ve lojistik merkezi artık tamamen tozsuz bir ortamda çalışabilen görevlilere de önemli avantajlar sunuyor. Tüm çalışma istasyonları operatörün sırtındaki stres yükünü azaltmak üzere ergonomik olarak tasarlanmış.

 

-        Kablo makaralarının tek lokasyondan sevk edilebilecek olması, sayısız iç nakliyeye olan ihtiyacı ortadan kaldırdı. Her yıl yaklaşık 750 kamyonluk nakliyeden tasarruf edildiği düşünüldüğünde, yıllık yaklaşık 155 tonluk bir CO2 tasarrufu sağlanacağı tahmin edilmektedir.