LAPP Group Ursula Ida Lapp'ın yasını tutuyor

Şirketin kurucusu 90 yaşında vefat etti

Ursula Ida 1539 ret4 sw

                                                               Ursula Ida Lapp  *30. May 1930   †25. Nis 2021

O harika bir iş kadınıydı ve iş tarihi yazdı: LAPP'ın kurucusu Ursula Ida Lapp geçen Pazar 90 yaşında vefat etti. "Annemiz şirketin ruhuydu. Onun bilgeliğini, hem anne hem de danışman olarak çok özleyeceğiz. " diyor LAPP Holding AG Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Lapp.

Ursula Ida Lapp tutkulu ve azimli bir girişimciydi. Kocası Oskar Lapp (1921-1987) ile birlikte, entegre bağlantı çözümlerinde artık dünya pazar lideri olan bir şirket kurdu. Başarı öyküsü, 50'li yılların sonunda Oskar Lapp'ın endüstri için ilk karesel konnektörü ve endüstriyel olarak üretilen ilk güç ve kontrol kablosunu geliştirmesiyle başladı. Bu buluş, dünya çapında bağlantı teknolojisinde devrim yarattı.

Ursula Ida Lapp olmasaydı bu mümkün olamazdı. Lapplar şirketleri U.I. Lapp KG'yi 1959'da kurdular (U.I. Ursula Ida'nın kısaltmasıdır). Başlangıçta işlerini Stuttgart’ın Vaihingen bölgesindeki evlerinin garajından yürütüyordu. Oskar Lapp satış yaparken, Ursula Ida Lapp evde muhasebe, reklamcılık ve küçük çocuklarıyla ilgileniyordu. Kabloları gelir gelmez teslim almak için el arabasıyla sık sık yük sahasına gider - ya da girişimci çiftin başlangıçta sipariş etmek için yaptığı kabloları oraya  naklederdi.

Birlikte, Lapplar kablo dünyasındaki ilk markayı yarattı: ÖLFLEX® doğru ürünü doğru zamanda teslim etti. Lapplar, kablo üretimi alanında bugün dünya çapında hala geçerli olan kalite standartlarını belirlemektedir. Talep çok büyüktü. 1963 yılında şirket, ÖLFLEX® kabloları üretmek için ilk fabrikasını açtı.

Oskar Lapp'ın 1987'deki ölümünün ardından, Ursula Ida Lapp oğulları Siegbert ve Andreas ile birlikte şirketin liderliğini devraldı. Şirket, uluslararası arenadaki varlığını artırmaya devam etti.

Merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan LAPP, kablo ve bağlantı teknolojisi alanında entegre çözümler ve markalı ürünlerin lider tedarikçisidir.

Siyasi, sosyal ve kültürel angajmanda her zaman kalbiyle hareket ederdi. Hindistan'daki kuruluşlara ve Stuttgart ve çevresindeki kurumlara cömert bağışlara ek olarak, 1992 yılında oğullarıyla birlikte Oskar Lapp Vakfı'nı kurdu. Ursula Ida Lapp ayrıca dört yıl boyunca bölge parlamentosunda yer aldı. Ursula Ida Lapp, bir iş kadını olarak başarıları ve Almanya Federal Liyakat Nişanı ve Baden-Württemberg Eyaleti İş Madalyası dahil olmak üzere sosyal angajmanlarından dolayı birçok ödül kazandı.

LAPP bu güne kadar sürekli aile mülkiyetinde kalmıştır. Ursula Ida Lapp, ikisi şirkette faal olan üç oğluyla hayatta kaldı. Şirket kurucusunun torunlarından ikisi de zaten LAPP'da çalışıyor. Matthias Lapp (38), Güney Amerika, Afrika ve Orta Doğu dahil olmak üzere Avrupa bölgesinin CEO'sudur ve Alexander Lapp (36) dijitalleşme ve e-ticaretten sorumludur. Denetleme Kurulu Başkanı Siegbert, "Bu annemizin en büyük dileğiydi: Torunlarının şirket içinde de sorumluluk üstlenmesini görmek. Bunun gerçekleşmesini görmek için yaşadığı için mutluyum." diyor. Lapp.

Cenaze töreni ailesi ve en yakın arkadaşlarının katılımı ile düzenlenecektir.

Onurlu anısına saygıyla

Lapp ailesi

                                                                                                                                               Stuttgart, 27 Nisan 2021

 

Taziye sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın.

You can download the Press release here.